Magamról

Lehrreich Márti
Találkozásom a jóga  és Satkarma gyakorlataival és szellemiségével
Kilépve az iskolapadból, ráébredve, hogy a test(em) mozgásra lett tervezve, fiatal felnőttként  rendszeresen  úsztam, tollasoztam, túráztam, jártam futó- és kerékpárversenyekre, kötéltechnikát is igénylő barlangokban, sziklafalon, ugrottam le 25 méter magasból az Erőd tetejéről, részt vettem  Nemzetközi Ügyességi Játékokban, évente a Kihívások Napján. Munkába is kerékpárral jártam/járok, akkortájt napi 50-60 km-rel gazdagítva önmagam. A sport és a mozgás azóta is mint lételem vesz részt az életemben.
Gyermekkori balettozást felidézve, 20-as éveim elején újra balettfoglakozásokra kezdtem járni. A tánc tanulás részeként találkoztam a jóga gyakorlataival, nyújtásaival, Bognár Zsuzsanna tanárnő által. Személyisége, kisugárzása melegséggel tölti el most is a szívemet.  A tanárnő órarendjének változása miatt,  már tudatosan kerestem olyan mozgásformát, ahol a testi gyakorlás mellett a filozófiának, szellemiségnek, energetikának is komoly szerepe van.
Ízelítőt kaptam az Aikidó, ( Derkényi László  Jiu jitsu mester által ), Kyokushin karate, Tai chi rendszeréből, csipetnyit ugyan, de tudtam, hogy egyre jobb az irány. Majd lehetőségem adódott kipróbálni az Etka jógát.
Az Édesvíz Kiadó könyvesboltjaiban dolgozva, kolléganőm Platzer Ottilia, Feng Shui szakértő terelgetett tovább utamon. Kuti Szabolcstól Yumeiho masszázst tanultam , és elvégeztem Budai Anikó vezetésével a Pránandi 1. tanfolyamot.
Az Édesvíz Könyvklub előadásait szervezve módom volt találkozni, Szepes Máriával, Müller Péterrel, Balogh Bélával, Váradi Tiborral és sokan másokkal. Hatásukra, valamint az ezoterikus olvasmányok és első jógamesterem Koller Attila ösztönzésére egyértelművé vált utam a jóga irányába.  Satkarma gyakorlatokkal is általa találkoztam először. 2003-ban jógás elvonulás, tisztítógyakorlatok véglegessé tették a választást, változást.
Két gyermekem születése után tanári okleveleket szerezve átadtam magam a jóga tanításának, tovább tanulva tanítványaim által is.
12 éve foglalkozom Satkarma gyakorlatokkal, tapasztalom fizikai és mentális hatásukat, 8-adik éve tanítom, eleinte családtagoknak, barátoknak, majd jógatanítványoknak kiscsoportos foglalkozásokon a Padma és a Harappa Jógastúdióban, illetve magánfoglalkozások keretében.
Saját illetve tanítványaim tapasztalatai alapján döntöttem úgy, hogy készítettek egy tökéletes kialakítású, méretű és anyagú Neti kancsót, itt Magyarországon.
Így ezúton szeretném a figyelmetekbe ajánlani a saját gyártmányú műanyag orrmosó kannát, Neti kancsót, mely törhetetlen, fertőtleníthető anyagból készült és megfelelő űrtartalmú. A kialakítása, formája lehetővé teszi, hogy akár hölgyek, akár gyermekek, akár szélesebb orrcimpájú férfiak is tudják használni, mert kitűnően illeszkedik különböző méretű orrnyílásokhoz is!
Vizsgáim
2000   Yumeiho masszőr
2001   Pránanadi I.
2008   Hatha jóga
2009   Kismamajóga
2009   Bene Máté Zoltán gerincterápiás képzése
2010   Babásjóga
Foglakozásaim minden korosztálynak szólnak; gyermek, felnőtt és idősebb korban is!
Hatha jóga
     – Kismama jóga
     – Postnatal jóga (szülés/születés utáni, gyermekágyas jóga)
     – Baba-Mama jóga
Satkarma – tisztító gyakorlatok
Tanítóim
·    Koller Attila (Szinergikus Jógaiskola alapítója, mely az Iyengar és Deveroux Iskola ötvözete),
·    Koller Judit (ThaiVital Penta Centrum vezetője, természetgyógyász, Luna Jóga tanára, AMM terapeuta),
·    Kapisinszky Judit ( Bhaktivedanat Hittudományi Főiskola tanára, Páva Jógastúdió vezetője),
·    Bálint Gyöngyi (Padma Jógastúdió vezetője, Nalini Női Jóga alapítója),
·    Bálint János (Padma Jógastúdió korábbi, a mostani Purnam Jógaközpont és a Jógaoktatói Akadémia vezető tanára),
·    Kádár Zoltán (a Magyar Jógatársaság egyik alapítója),
·    Papp József (pszichológus, a Himalájai Jógatradíció magyarországi csoportjának vezetője),
·    Kevin Gardiner (a New York-i Iyengar-jóga Intézet alapító tagja),
·    Mezősi Anna (Kelet-Nyugat Egészségközpont vezető jógatanára, shiatsu-gyógyász),
·    Bene Máté Zoltán (fizioterapeuta, gerinc jóga tanára),
·    Drimál István (Iyengar jóga tanár) valamint
·    jóga tanár társaim, és minden tanítványom tanít engem is!

A jóga értékét szavak helyett mindenkinek leginkább a saját tapasztalatai mondják el.
A légzés-mozgás összhangban és mozgás-gondolat ellenőrzésben végzett ászanák, a
mantrák, mudrák, bandhák, a relaxáció, meditáció és a satkarma gyakorlatok jótékony hatásainak mindenki számára megtapasztalható bizonyítékai vannak.

Om Shanti

Gómukhászana